CIASTO BANANOWE








Delikatne, wilgotne, intensywnie bananowe, słodkie, szybkie, łatwe w przygotowaniu, PYSZNE!

Składniki:

2 banany
2 jajka
0.5 szklanki cukru
0.5 szklanki oleju
1.5 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao
3 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej
garść orzechów włoskich
garść wiśni w syropie lub daktyli


Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Banany miksujemy, dodajemy wszystkie składniki (jeśli zamiast wiśni używacie daktyli, namoczcie je wcześniej 15 min we wrzątku, a następnie pokrójcie na mniejsze kawałki), mieszamy, przekładamy do foremki i pieczemy przez 45 minut.
Pod koniec pieczenia parzymy kawę, kroimy kawałek jeszcze ciepłego ciasta i próbujemy, zanim deser zobaczą dzieci lub mąż.
UWAGA! Deser ma dziwne moce i potrafi znikać tak szybko jak się pojawił! Przepis miał pojawić się wczoraj na blogu, ale rano po przyjściu do kuchni już go nie było...













3 komentarze:

  1. Jak uda mi się to wszystko tutaj kupić spróbuję upiec ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rege to daj znać jak wyszło i czy Ci smakowało! Poopalaj się za mnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pozwoliłam sobie spisać od Ciebie ten przepis, ciasto fenomenalne!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 BETWEEN MY WALLS , Blogger