JABŁKA POD KRUSZONKĄ
Jeśli za Wami też chodzi coś słodkiego, to mam coś dla Was! Przepis na jabłka pod kruszonką. Prosty, zdrowy, szybki i smaczny deser!
Do tego przepisu wykorzystałam naczynie o wymiarach 30x18 cm. Jeśli macie w domu większe naczynie, podwójcie porcje.
Składniki:
4 jabłka
cynamon
4 łyżki mąki żytniej
4 łyżki masła
1 łyżka stevi lub 3 łyżki cukru trzcinowego
garść migdałów (opcjonalnie)
Naczynie, w którym będziemy piec deser smarujemy masłem. Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy cynamonem.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, stevię, pokrojone migdały i rozcieramy składniki tak, aby uzyskać grudki ciasta, którym posypujemy owoce.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni, do uzyskania złotego koloru kruszonki (u mnie trwało to ok 35 min).
Smacznego! :)
AUTOR:
Unknown
Robiłam kiedyś coś podobnego. Wychodzi świetne. Fajne zastępstwo dla osób na diecie. Niewiele mąki, a smaczne i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńno cudny smak
OdpowiedzUsuń